Ga naar de inhoud

Handige en nieuwe content kalenders

Met een content kalender creëer je overzicht van alle verschillende soorten content. Het is een must voor platformen die veel content publiceren. Er zijn veel verschillende tools en plugins en daar komen nog regelmatig nieuwe bij. Een overzicht met handige nieuwe content kalenders. 

Lees ook: 5 criteria voor een goede content kalender

Handige en nieuwe content kalenders

contentkalenders airtable calendar view

Air Table

Air Table is niet per se bedoeld als content kalender, maar vooral voor het organiseren van bijvoorbeeld projecten en verdelen van taken. De interface is vrij wit met verschillende kleuren voor verschillende taken, daardoor is er snel overzicht. Bij Air Table is het ook mogelijk om lange stukken tekst toe te voegen. Werkt ook goed samen met andere apps zoals Gmail, Slack, Dropbox en bijvoorbeeld Facebook. Air Table biedt een gratis account, maar is wel veel interessanter met betaalde accounts en bijbehorende opties.

content kalenders loomly calendar view

Loomly

Loomly biedt behalve een content kalender ook nog een optie waar inspiratie voor nieuwe artikelen te vinden is met behulp van bijvoorbeeld Twitter Trends. Ook handig zijn bijvoorbeeld de notificaties. Er is ook een Post Builder, maar die is vooral interessant bij het beheren van een Engelstalige content kalender en dito content. Ook heel geschikt voor social media. Loomly is betaald, maar heeft een gratis trial.

contentkalenders divvyhq calendar view

DivvyHQ

DivvyHQ is niet nieuw, maar heeft wel net een nieuwe update gekregen: DivvyHQ 3.0 met onder andere WordPress integratie voor PRO- en Enterprise-accounts. Het is een prima content kalender met bijvoorbeeld ook statistieken geïntegreerd. Het is ook mogelijk om meerdere content kalenders binnen een account te beheren voor bijvoorbeeld verschillende merken of meerdere projecten. DivvyHQ is betaald.

contentcal calendar view

Contentcal

ContentCal is een content kalender voor social media met Facebook, Twitter, Linkedin en Instagram. Bij geplande updates worden afbeeldingen getoond, waardoor het een zeer overzichtelijke kalender is. ContentCal biedt een gratis account voor hobbyisten, maar ook betaalde accounts voor bedrijven.

Foto van rawpixel via Unsplash