Ga naar de inhoud

De beste content kalender plugins voor WordPress

Een van de grote voordelen van werken met een website gebouwd in WordPress is dat er allerlei functionaliteiten toegevoegd kunnen worden in de vorm van plugins. Zo zijn er speciale content kalender plugins waarbij de content beheerd kan worden in WordPress, zo is alles zichtbaar op één plek. 

Om een content kalender te beheren en te vullen zijn er vele mogelijkheden. Zo kan er natuurlijk een kalender op papier bijgehouden worden, digitaal via Excel of een van de contentkalender tools. Maar met plugins wordt de content kalender zichtbaar in het systeem waar ook alle content ingezet wordt: WordPress. Zo staat alle benodigde informatie op een plek.

Er zijn verschillende content kalender plugins beschikbaar voor WordPress, waaronder een aantal plugins die extra functionaliteiten tegen betaling aanbieden en ook een betaalde plugin.

WordPress Editorial Calendar (gratis)

De WordPress Editorial Calendar plugin is misschien wel de meest bekende plugin, zo zijn er inmiddels 50.000 actieve installaties op WordPress websites. Het is een vrij simpele plugin met weinig opties, maar het biedt wel een handig kalenderoverzicht van alle content op de website. Met deze plugin kun je ver vooruit kijken en plannen, door bijvoorbeeld vanuit de kalender nieuwe concepten aan te maken. Maar de plugin biedt verder weinig opties, waardoor er voor redacties duidelijke afspraken gemaakt moeten worden over content of er toch nog regelmatig overleg dient plaats te vinden of een extra content kalender erbij nog nodig is.

Bekijk de plugin ‘WordPress Editorial Calendar’

Edit Flow (gratis)

Ook de plugin Edit Flow biedt een kalenderfunctie, maar wel met net wat meer mogelijkheden dan de WordPress Editorial Calendar. Met deze plugin is het mogelijk om de statussen van een bericht aan te passen zodat er meer mogelijkheden zijn dan concept, wachtend en gepubliceerd. Ook persoonlijke notities toevoegen aan een bericht is mogelijk, deze zijn alleen zichtbaar voor de redactie.

Bekijk de plugin Edit Flow

Publishpress (gratis+)

Met de plugin PublishPress kun je ook een kalender toevoegen aan WordPress, maar deze plugin biedt net wat meer functionaliteiten dan de vorige genoemde plugins. Naast de standaard statussen die WordPress biedt, zijn er wat extra statussen zoals Pitch of Assigned. Daarmee wordt digitaal samenwerken veel overzichtelijker. De plugin biedt ook een overzicht van content per categorie en notities plaatsen bij berichten in WordPress is ook mogelijk. Tegen betaling zijn er nog meer functionaliteiten mogelijk, zoals bijvoorbeeld een koppeling met Slack.

Bekijk de plugin PublishPress

CoSchedule (betaald)

content kalender plugins wordpress coschedule

CoSchedule is de meest uitgebreide content kalender plugin en waarschijnlijk ook de beste optie voor redacties die echt alles op één plek willen en met meerdere accounts informatie willen delen. Met deze plugin kan niet alleen content ingepland worden, maar ook social media. CoSchedule biedt de mogelijkheid om content te verdelen in kleuren waardoor in het kalenderoverzicht in een opzicht duidelijk is wat de status is van de content.

Bekijk de plugin CoSchedule