Ga naar de inhoud
hootsuite instagram inplannen - instalife

Eindelijk instagram inplannen via Hootsuite

Het was de wens van vele Instagramgebruikers en Instagram heeft er eindelijk gehoor aan gegeven: afbeeldingen inplannen op Instagram. Voor deze nieuwe update is Instagram een samenwerking aangegaan met Hootsuite. Lees alles over deze nieuwe update.

Instagram inplannen

Hootsuite is al langer een partner van Instagram op het gebied van community management, waardoor het mogelijk was om communicatie rondom jouw merk op Instagram te monitoren. Hootsuite krijgt nu ook als eerste de kans van Instagram om afbeeldingen in te plannen en te plaatsen via deze social media management tool. De verwachting is dat binnenkort ook de andere partners op het gebied van social media management deze functionaliteit krijgen. Het inplannen en publiceren via Hootsuite is vooralsnog alleen beschikbaar voor bedrijfsaccounts, maar met een Facebookpagina is een persoonlijk account op Instagram eenvoudig omgezet naar bedrijfsaccount.

Instagram Graph API

Instagram heeft het afgelopen jaar gewerkt om hun API aan te passen naar een Graph API, zoals ook de Facebook Graph API werkt. Dit is de manier waarop de app van Instagram communiceert met bijvoorbeeld andere tools en apps. Deze functionaliteiten zijn erg interessant voor bedrijven en merken die meer willen halen uit hun social media kanalen.

Bekijk alle instagram partners

Hootsuite

Hootsuite is een social media management tool voor monitoren en beheren. De tool heeft 15 miljoen gebruikers in 175 landen en is daardoor een van de grootste tools voor social media beheer. Met de toevoeging van inplannen en plaatsen op Instagram vanuit de Hootsuite interface wordt Hootsuite nu echt de plek waar alle social media beheerd kan worden.

Meer lezen kan op de blogs van Hootsuite en Instagram.

instagram inplannen hootsuite

Hoe werkt het

Na het aanmaken van een Hootsuite-account en het koppelen van social media kunnen berichten ingepland en geplaatst worden. Voor Instagram is er natuurlijk een afbeelding nodig die toegevoegd kan worden met het bijlage-icoontje. Bij ‘Compose message’ komt het bijschrift, denk er dus ook aan om hier hashtags toe te voegen. Met het kalendericoontje kun je inplannen en met ‘send now’ kun je uiteraard nu direct publiceren.

Maar inplannen kon toch al…?

Het was al langer mogelijk om Instagram in te plannen via bijvoorbeeld Preppr of Later, maar zij zijn geen officiele Instagram partners.

Afbeeldingen via Hootsuite

Bladendokter training instagram - 12 mei 2020