Ga naar de inhoud
the big story social media cheatsheet header

Social media cheat sheet met alle handige afmetingen voor social media

Even de omslagfoto van Facebook veranderen of de profielfoto bij Instagram wijzigen en voor je het weet, ben je uren over het internet aan het zwerven zoekende naar de juiste afmetingen. Zonde van de tijd! Daarom bij deze een handige printable met alle afmetingen voor social media – een zogeheten social media cheat sheet. 

Social media kanalen

In dit overzicht zijn de volgende social media kanalen te vinden: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Youtube en Linkedin. De social media cheat sheet bevat alle afmetingen voor profielfoto’s, headerfoto’s, verschillende soorten updates en zelfs video’s en stories. De afmetingen zijn in elk geval in 2018 geldig, bij veranderingen zullen we een update doen van de afmetingen. 

Op de hoogte blijven van nieuwe afmetingen? Houd de bijvoorbeeld de websites van Facebook en Instagram in de gaten.

Op zoek naar mooie afbeeldingen voor social media? Bekijk de lijst met de beste online adressen voor gratis stockfotografie → 

Nooit kleiner

Naast de afmetingen zijn er nog een aantal dingen belangrijk wanneer er afbeeldingen worden gemaakt voor social media:

  • de profielfoto van Instagram wordt rond weergegeven, alle hoeken van de foto zijn dus niet zichtbaar.
  • bij een facebookupdate met link wordt de afbeelding horend bij de link automatisch bijgesneden, bedenk van te voren of het onderwerp dan nog steeds zichtbaar is.
  • bij afbeeldingen is vooral de verhouding belangrijk, grotere afbeeldingen zijn ook prima en soms zelfs beter van kwaliteit.
  • kleinere afbeeldingen tonen juist meer pixels wanneer deze op social media gedeeld worden, zie de afmetingen dus als het absolute minimum.

De social media cheat sheet van The Big Story is gemaakt op A4 formaat, dus je kunt hem uitprinten. Maar nog beter is natuurlijk om hem op te slaan op jouw computer of bureaublad. Dan heb je hem altijd bij de hand wanneer er updates voor social media gemaakt moeten worden. 

the big story - social media cheat sheet

Bladendokter training Pinterest blok