Ga naar de inhoud
Google be internet awesome

Google komt met internet preventieprogramma voor kinderen

Google heeft een proactief internet preventieprogramma opgericht voor kinderen: ‘Be Internet Awesome’. In ‘Internetland’ ontdekken en bestrijden kinderen samen het ‘kwade’ internet. Ook komt Google met een lessenpakket voor leraren.

Het programma brengt vijf beginselen bij die kinderen moeten helpen om bewuste internetgebruikers te worden. Vertaald zijn deze beginselen: ‘wees internet slim: deel met zorg’, ‘wees internet alert: trap niet in nep’, ‘wees internet sterk: beveilig je geheimen’, ‘wees internet aardig: het is cool om aardig te zijn’ en ‘wees internet dapper: als je twijfelt, praat erover’.

Interland

Interland is een online avonturenspel waarin kinderen leren over digitale veiligheid en burgerschap. De kinderen zijn ‘Internauts’ en verslaan samen hackers, phishers, pestkoppen en mensen die online te veel delen.

Be Internet Awesome Curriculum: lespakket

Voor leraren is het ‘Be Internet Awesome Curriculum’ opgericht. Leraren krijgen tools en methodes om kinderen veilig en respectvol met internet om te laten gaan. Het curriculum bestaat uit lesplannen voor de vijf beginselen met activiteiten en werkbladen. Het lessenpakket is een aanvulling op Interland. Het pakket is nu alleen nog beschikbaar in de Engelse taal. Of er een Nederlandse versie volgt, is nog niet bekend.

Be internet awesome google sheet
Voorbeeld werkblad