Podcast The Big Story: over vloggers, instant articles en het einde van massa media

De podcast staat in hernieuwde belangstelling. Doordat steeds meer devices audio streamen – denk aan je telefoon, je carkit, de stereo thuis – vinden podcasts steeds meer luisteraars. Hoogste tijd dus om zelf met dit medium te experimenteren.

Vloggers, influencers, Instant Articles, Snapchat, de dood van de massa en het einde van massa media. Het zijn een paar van de onderwerpen die ter sprake kwamen op The Next Web conferentie vorige week. Wij waren erbij en maakten na afloop van de conferentie dit audio-verslag.

Social Media Rockstars

Social media heeft consumenten de mogelijkheid gegeven om grote doelgroepen te bereiken door middel van technologie (dat voorheen alleen in handen was van grote uitgevers). Je ziet in het medialandschap social media rocksterren opstaan die met hetzelfde gemak een miljoenen publiek trekken als bekende muzikanten of filmsterren. Op The Next Web conferentie spraken onder andere Gary Vaynerchuck en Casey Neistadt. Ze brachten een persoonlijke verhaal over identiteit in het voetlicht van media en de manier waarop je daarmee omgaat. In de podcast (link hierboven) geven wij hierover onze mening. En delen we de belangrijkste lessen van deze beroemde vloggers en influencers.

Het einde van de massa

Ook interessant was de grote aandacht voor platforms zoals Facebook, Instagram en Snapchat. Deze platforms zorgen – in de mening van sommige sprekers – voor een weerlegging van de aandacht van online consumenten van het internet naar deze sociale platforms. Surfen op het web doe je eigenlijk alleen nog maar om iets te zoeken (Google). Wie voor recreatief mediagebruik de wereld wil verkennen, hoeft Facebook niet meer te verlaten. Dat heeft enorme consequenties voor de positie van uitgevers en bedrijven, die via contentmarketing hun publiek willen bereiken. Ook dit fenomeen bespreken we in onze eerste podcast. Bekijk ook de video hieronder van Jeff Jarvis, die door de grote opkomst van social media de massa doodverklaard.

Als jullie na het beluisteren reacties hebben, dan horen we dat graag! Ook als er onderwerpen zijn, die jullie graag besproken zien worden.

Abonneer op Apple Podcast Luister op Soundcloud

Luister ook naar andere afleveringen

#1: Een uitleg over Native Advertising met tips.
#2: Werken met Audiences in Adwords en Facebook.
#3: Aanpassing van het Facebook algoritme en de gevolgen.
#4: De snelle opkomst van Voice assistants en praatpalen.